12:00

Värmdö IF 2

Referat: Rönninge Salem Fotboll 1 - Värmdö IF 2

Då var det dags för matchreferat nummer två för den här serien och det var Värmdö IF som stod för motståndet den här gången.

Vi har, i början av matcherna, en oförmåga att göra det vi kommit överens om innan. Vi säger att vi ska spela bollen längst backen men vi tjongar i väg bollen så fort vi får chansen. Vi säger att vi ska ta det lungt med bollen men vi stressar så fort vi får tag i den. Vi säger att vi ska hålla i bollen och inte alltid försöka slå den avgörande passningen direkt, men blicken är bara framåtframåtframåt. Och allt sånt där köper jag för det är ovant för grabbarna att spela fotboll med den där extra lilla nerven som vi omöjligt kan få i träning. Men något varken jag, Memmo eller Adam tolererar är när grabbarna börjar hänga med huvudena, klaga på varandra och tycka att allt är alla andras fel. Då går topplocket. Jag lämnar första halvleken där.

Om man nu inte vet hur det gick i matchen och inte känner laget kanske man tror av texten att döma att vi förlorar med 7-8 bollar. Icke sa nicke. Vi kommer ut i andra halvlek som ett helt annat lag. Helt plötsligt börjar vi göra det som vi var överens om och vi peppar i stället för att klaga och två snabba mål senare står det 3-4 och det är vind i seglet igen. Andra halvlek är inte fläckfri spelmässigt men vi har fler och längre perioder där vi i mitt tycke är tämligen överlägsna. Efter en stökig hörna från Värmdö så smiter bollen in vid första stolpen och uppförsbacken blev ett mål längre.

Här händer något som jag önskar var vardagsmat för grabbarna. För till skillnad från första halvleks motgångar så knyter nu grabbarna näven i fickan och peppar varandra att fortsätta köra. Nu finns tron där igen, precis som i de tidigare matcherna och under hela förra säsongen så lyckas vi vända. Är någon förvånad? Nej inte jag heller. Alessandro är så där listig som bara Alessandro kan vara när han väntar in en dålig första touch av en felvänd Värmdöback, glider förbi och dunkar in kvitteringen med matchens sista spark. 5-5

Det är blandade känslor. Jag är givetvis jättenöjd med andra halvlek och att vi lyckas vända men nu börjar jag tröttna på bedrövliga starter. Nu vet vi att vi kan vända matcher, låt oss prova att föra dom och leda hela vägen in i mål. Det tror jag blir mycket roligare.